Home » PMU behandelingen in Zaandam » Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen doormiddel van een behandeling is tegenwoordig goed te doen, maar wat zijn die bruine vlekken nou eigenlijk? Pigmentvlekken zijn de bruine pigment verkleuringen die onregelmatig op de huid voorkomen, ook worden ze ouderdomsvlekken of zwangerschapsvlekken genoemd. De originele medische naam voor deze verkleuringen is Lentigo. Er zijn vele behandelingen mogelijk voor deze aandoening te behandelen, de naaldtechniek behandeling, laserbehandeling en de chemische peeling zijn het meest bekend.

De belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van deze vlekken zijn: zon, huidveroudering en zwangerschap. De huid heeft pigment (melanine) wat gevormd wordt door de melanocyten om ons te beschermen tegen het UV-licht van de zon. Dus hoe meer zon u krijgt des te meer pigment er aangemaakt wordt in de huid wat zal resulteren in de mooie bruine huid.  De bruine kleur op de huid is erg gewild bij de meeste mensen maar ook zeer gevaarlijk voor onze gezondheid, goede voorbeelden hiervan zijn huidkanker of pigmentvlekken. Bij erg veel zon kunnen de cellen een heftige reactie geven door onregelmatig te veel pigment aan te maken waarbij ophopingen van pigment kunnen ontstaan, dit zijn dus de bruine vlekken die op de huid zichtbaar worden. Zwangerschapsvlekken of een zwangerschapsmasker is meestal een tijdelijke aandoening en zal bijna altijd na de zwangerschap weer langzaam verdwijnen. De verkleuringen die door de zon of ouderdom ontstaan zijn zullen meestal niet zomaar verdwijnen en hebben hiervoor een behandeling nodig om minder te worden of soms geheel te verdwijnen.

Door deze gebieden te behandelen met de laser of naald techniek in combinatie van de “Natural Pigment Removal” vloeistof in de nabehandeling, kunnen we de vlekken zo goed als helemaal laten verdwijnen. Pigment (melanine) aanmaak zal nooit stoppen in uw huid dus pigment zal altijd weer terugkomen als u stopt met de behandeling (kan soms jaren duren). Als u na de behandeling de pigmentvlekken blijft behandelen met onze speciale “Natural Pigment Removal” vloeistof dan kunnen de pigmentvlekken bij sommige mensen geheel weg blijven doordat de melanine aanmaak vertraagt of geheel gestopt wordt.

Pigmentvlekken verwijderen 1
Laser Behandeling
Pigmentvlekken verwijderen 2

Ouderdomsvlekken of zwangerschapsvlekken

Pigmentvlekken komen in veel varianten voor en hebben daarom ook veel verschillende benamingen. De meest bekende zijn de pigment en ouderdoms vlekken, hieronder een opsomming van de meeste namen voor deze aandoening:
  • Lentigo

  • Ouderdomsvlekken

  • Zwangerschapsvlekken

  • Zwangerschapsmasker

  • Zonnevlekken

  • Levervlekken

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt hebben over pigmentvlekken verwijderen.

laat google review achter
qr-code SCAN de permanent make up studio review

© Copyright 2018 De Permanent make up Studio
All rights reserved / Privacy policy