Home » Info » Huid anatomie

Huid anatomie en permanent make up

Huid anatomie is een heel belangrijk onderdeel van een permanent make up behandeling. Ik raad de klant altijd aan om eerst deze pagina over de anotomie van de huid goed door te lezen voordat ze beginnen met een behandeling. Vaak hoor ik dat mensen een permanent make up behandeling hebben gehad maar niet eens weten dat bijvoorbeeld de wenkbrauwen wel vervagen maar de eyeliner meestal niet! Zorg dus dat u goed voorbereid aan uw behandeling begint en lees zorgvuldig alle menu’s onder het kopje “info” door.

De verschillende huid lagen

De huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid (de epidermis), de lederhuid (de dermis) en het onderhuids vetweefsel/onderhuid (de subcutis).

Permanent make up wordt niet in de subcutis geplaatst want dan kan er een verkleuring optreden, denk hierbij aan een echte tatoeage die er nooit echt zwart uit ziet (altijd een blauw/groene/grijze kleur) maar toch echt met zeer zwarte inkt gezet is. Doordat de inkt hierbij tussen het gele vetweefsel kan zitten en zich hiermee gaat vermengen kan de zwarte inkt als groen of blauw waargenomen worden door ons. Een tattoo wordt vaak in deze subcutis geplaatst.

Bij een perfecte behandeling door de specialist zal het pigment (de inkt) in de bovenlaag van de dermis, net onder de opperhuid gepigmenteerd worden. Deze is hierdoor niet echt permanent en zal bij de wenkbrauwen die met de schaduw techniek of de hairstrokes techniek aangebracht zijn, na één tot vier jaar gaan vervagen. Het vervagen heeft ook te maken met het ultraviolet licht en doordat de bovenste huidlaag zich levenslang blijft vernieuwen.

Bij de eyeliner is de huid zeer dun en het pigment zal daar dan ook automatisch dieper in de huid geplaatst worden dan de wenkbrauwen en zal daarom veel langer goed blijven staan rond de ogen.

Permanent make up en Huid anatomie

Verschillende huidtype

Niet alle huidtype lenen zich goed voor de verschillende technieken, denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met een zeer dunne huid waarbij vaak de bloedvaatjes rood door de huid heen schijnen op de wangen. Voor uw eerste behandeling zal De Permanent Make Up Studio daarom ook eerst beoordelen of uw huid wel geschikt is voor de door u gevraagde behandeling.

Naarmate we ouder worden zal de huid dunner en slapper worden, daarom is het ook niet zo vreemd dat in een jongere huid meestal makkelijker gepigmenteerd kan worden dan in een oudere huid. Maar dit houdt niet in dat op een oudere huid geen mooie permanent make up gezet kan worden, alleen de huid zal meestal niet zo goed meewerken en niet zo snel herstellen als een jongere huid.

Vaak wordt bij permanent make up voordat de pigmentatie gezet wordt niet goed naar de huid gekeken en gewoon gestart met de behandeling. Dit kan grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld dat de hairstrokes niet mooi en dun gezet kunnen worden of dat de pigmentatie grauw van kleur is geworden bij het eindresultaat (de inkt is dan te diep in een zeer dunne huid gepigmenteerd en dit kan kleur verandering teweeg brengen).

Dan kan er beter van te voren besloten worden dat er geen hairstrokes bij u mogelijk zijn maar wel een mooie schaduw techniek en u dan met een tevreden gevoel met prachtige wenkbrauwen de studio verlaat.

Een zeer dunne huid
Een zeer droge huid
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over permanent make up huid anatomie.
laat google review achter
qr-code SCAN de permanent make up studio review

© Copyright 2018 De Permanent make up Studio
All rights reserved / Privacy policy